Helsinge Svømmehal - Succes med børnesygdomme
X

Opdatering af nyheder på gribskovavisen.dk er stoppet med udgangen af oktober måned.

Hvis du ønsker nyheder og orientering fra Gribskov kommune så klik venligst her og du vil komme ind på ugeposten.dk.

HelsingeSucces med børnesygdomme

Svømmehallen er en succes
Foto af Berit Aagesen
Skrevet af , d.
Helsinge Svømmehal

Helsinge Svømmehal - Succes med børnesygdomme

Den nye svømmehal har været en stor succes, fra den slog dørene op lørdag d. 9. februar. På den første uge besøgte godt 4.000 gæster svømmehallen. Men enhver fødsel er hård - også i en ny svømmehal. Selvom selve byggeriet er færdigt og svømmehallen indviet, er der stadig meget som mangler for at gøre det til en god og velfungerende svømmehal. Ikke mindst det store besøgstal i vinterferien afslørede behov for skohylder, knager til overtøj, ure rundt omkring og en masse andet. Det er bestilt og kommer på plads inden for de næste uger.


HELSINGE:  Den nye svømmehal har været en stor succes, fra den slog dørene op lørdag d. 9. februar. På den første uge besøgte godt 4.000 gæster svømmehallen. Men enhver fødsel er hård - også i en ny svømmehal.
Selvom selve byggeriet er færdigt og svømmehallen indviet, er der stadig meget som mangler for at gøre det til en god og velfungerende svømmehal. Ikke mindst det store besøgstal i vinterferien afslørede behov for skohylder, knager til overtøj, ure rundt omkring og en masse andet. Det er bestilt og kommer på plads inden for de næste uger.

Der er også indkøring af al teknikken, ikke mindst billetautomaten. At have digitalt billetsalg og indgangskontrol er nyt for alle, og systemet har en del børnesygdomme, som der skal rettes op på. Da der er sparet på alle de tørre kvadratmeter for at få så mange bassiner som muligt for pengene, er der ikke meget plads ved indgangen, og derfor skal ind- og udgang ske i samme karrusel. Det er svært når der er mange mennesker. Brugerne skal også lære at betjene automaten, både når de skal ind og når de skal ud. Kommunen er opmærksom på de udfordringer der er, og prioriterer at der på de travleste tidspunkter, står personale som kan hjælpe.

Hele systemet med brusevand, bassinerne, sauna og dampbad skal også køres ind og kan ind i mellem drille lidt. Det samme skal nye procedurer og med de store besøgstal i vinterferien, var det derfor  svært at følge med rengøringen, især i  omklædningsrummene. Der arbejdes på at finde bedre metoder til at holde rent, når der er mange gæster.

Ny svømmehal betyder også nye vaner og kulturer. I den nye hal bliver der offentlig åbent samtidigt med at der er skolesvømning og svømmeundervisning ved Helsinge Svømmeklub. For at alle der skal svømme kan være både i omklædningsrummet og ude i hallen, er kommunen og svømmeklubben blevet enige om, at forældre til børn der skal til svømmeundervisning, som udgangspunkt ikke kan komme med ind i hallen. Der vil dog blive arbejdet med en løsning for de mindste børn. Svømmeklubben vil informere forældrene særskilt herom. De forældre der vil ind og bade og svømme selv imens, er naturligvis velkomne til at indløse billet ligesom øvrige gæster.

Svømmehallen har allerede fået rigtigt mange forbedringsforslag og fortsætter med at tage imod ønsker og gode ideer. Ideerne bliver behandlet løbende og sat i værk i det omfang det kan lade sig gøre.
Alt i alt er svømmehallen en kæmpe succes. Personalet gør alt hvad de kan for at få tingene til at glide og for at borgerne skal få en god oplevelse.
"Det har været en større mundfuld at få sådan en ny svømmehal i gang, end vi lige havde regnet med" Fortæller Ulla Dræbye, formand for Kultur- og idrætsudvalget "men jeg tager hatten af for personalet, som bare klør på og holder humøret oppe når teknikken driller. At borgere valfarter til svømmehallen, kan jeg godt forstå. For det er da en helt fantastisk svømmehal vi har fået. Og det hele skal nok komme til at fungere rigtigt godt. Jeg er også rigtig glad for, at vi har en svømmehal som nu er åben fra 6.00 til 19.30 stort set alle hverdage og 9.00-15.00 i weekenden. Vi har fået en større hal med mange forskellige tilbud og dermed flere forskellige brugere samtidigt. Det kan kræve lidt tilvænning, men jeg er sikker på at alle nok skal blive glade for svømmehallen" slutter Ulla Dræbye
Mest læste i sidste uge
Mest læste i sidste måned

 
 
Mest læste på Gribskov Avisen i denne uge